Over Kruisem Verlicht

Het initiatief

Samen Kruisem verlichten in Coronatijd.

Door het coronavirus kleuren de kortste dagen van het jaar donkerder dan ooit. Daarom laat Kruisem Verlicht meer licht schijnen. Letterlijk en figuurlijk.

 

Negen lichttorens voor hoop en verbinding

In elke dorpskern schijnt er vanaf nu een lichttoren. Ze zorgen voor een baken van licht overheen Kruisem, als teken van hoop en verbinding in deze donkere dagen . De negen lichttorens staan onder toezicht van onze negen jonge lichtmeesters, gesteund door hun peter Johan Browaeys. Zo willen we Kruisem letterlijk verlichten. Ook jij kan een lichtje branden! Plaats er eentje voor je raam of deur. Zo kunnen we samen Kruisem nog meer verlichten!

 

Inwoners verlichten inwoners

Kruisem Verlicht is een initiatief van burgers voor burgers. We roepen alle inwoners en verenigingen op om zelf een lichtpuntje te zijn. Dat doe je door een ander te helpen, door een ander te verlichten in deze donkere dagen. Vanzelfsprekend vanuit je bubbel.

Een lichtpuntje zijn, hoeft geen groot initiatief in te houden. Je kan groots zijn in het doen van kleine dingen...  Aan het raam van een zieke buur staan, eten brengen naar een oudere kennis, anderen aan het lachen brengen met een zelfgemaakt filmpje, ... Spreek vanuit je hart, gebruik je talent en wees dat lichtpuntje voor een ander. Kruisem Verlicht bundelt graag al deze lichtpuntjes.  Je kan ieder initiatief registreren op onze website. Zo worden kleine en grote initiatieven zichtbaar en hopen we een kettingreactie van solidariteit te ontluiken.

Lichtpeter Johan Browaeys

Johan Browaeys is de peter van dit initiatief, de "lichtpeter". Johan is inwoner van Kruisem en werd zelf door covid-19 besmet. Toen hij hoorde van dit initiatief wou hij meteen zijn steentje bijdragen en is beschikbaar via e-mail voor wie vragen heeft over omgaan met Covid-19. Johan lag uiteindelijk vijf weken in coma lag. Lees zijn verhaal hier.

 

De lichtmeesters

De jonge lichtmeester houdt in elk dorp een oogje in het zeil. Zo verlicht de lichttoren iedere avond het dorpsplein, als teken van hoop en verbinding in Kruisem.

 

Wie zijn wij?

Kruisem Verlicht is een initiatief van Kruisemse burgers in nauwe samenwerking met de gemeente. Een initiatief van inwoners voor inwoners.

Met een echte lichtpeter en negen lichtmeesters. En tal van burgers, zoals jij en ik, die samen Kruisem verlichten in deze donkere corona-periode.