KEI-leuk @De Bolster

KEI-leuk @ De Bolster

***INFO***

Stenen schilderen, stenen zoeken, stenen verstoppen, een activiteit die reeds wereldwijd verspreid is. En ook wij van vzw De Bolster zijn ondertussen van start gegaan met onze 3 buitenhuizen in Gavere, Herzele en Zingem.

Het idee is heel eenvoudig: je beschildert een paar stenen en tijdens je wandeling of fietstocht verstop je ze her en der langs de kant van de weg
Vind je stenen van iemand anders, dan neem je ze een eindje mee en verstop je ze ergens anders weer opnieuw. Zo wordt de dagelijkse wandeling ineens een stuk spannender.

Als je een steen gevonden hebt, fotografeer en post hem met ev de vindplaats erbij in onze facebookgroep kei-leuk@debolster. Verstop je de steen op een andere vindbare plaats, laat dit ook weten via deze facebookgroep, zo kunnen andere kinderen, jongeren, maar ook volwassenen op zoek gaan naar de steen of deze toevallig tegenkomen.

Sommige stenen zijn echte kunstwerkjes, andere dragen mooie boodschappen van hoop en zorg voor iedereen die strijdt tegen corona. Of hoe uit nood soms de beste ideeën geboren worden.

***ZELF STENEN VERSIEREN***

Dit maakt het dubbel zo leuk! Ga ook zelf aan de slag! Stenen kan je versieren met (acryl)verf, acrylstiften of stiften op basis van alcohol. Op de ene kant van de steen maak je een tekening of zet je een boodschap en op de achterkant schrijf je kei-leuk@debolster. Je kan eventueel verwijzen naar facebook door het facebooksymbool erbij te zetten.

Vergeet niet de stenen nog te voorzien van een laagje kleurloze vernis als bescherming.