Een “raambezoekje” doet deugd!

Een "raambezoekje" doet deugd!

Toen mijn partner positief testte op Corona, betekende dit voor hem, mij en mijn kinderen meteen dat we met z'n allen thuis moesten blijven. We reorganiseerden slaapkamers en werkten afspraken uit om elk om beurt te eten. De typische huiselijke momenten waar ons gezin rond samenkwam werden bevroren. De vierkante meters waarbinnen we op elkaars zenuwen konden werken, krapper. Familie en vrienden vlogen achter glas. Ik had hierover al vaak gehoord en gelezen, maar schrok hoe hard deze situatie insloeg op ons gemoed en op de sfeer in huis. Even aanpassen was een understatement.

Evenzeer was ik verrast toen ik van collega's, buren en vrienden plots dagelijks een berichtje kreeg, polsend naar onze gezondheid, of gewoon eens een berichtje. Onze afwezigheid in het dagelijks leven werd blijkbaar opgemerkt en we werden gemist. Nog fijner was het toen onze vrienden aan het raam van ons huis verschenen. Eens zwaaien, een praatje door het glas, of waarom niet, een grappig whatsapp-berichtje amper zo'n vijftig centimeter van elkaar gescheiden door het venster.

De "raambezoekjes", zowel aan het echte raam maar ook aan het raam van die soms vervloekte smartphone, deden plots heel veel deugd.

Bedankt aan iedereen die aan ons raam plakte.

O ja, na elk bezoek werd het raam coronaproof gereinigd:)