De bloementapijten voor WZC Vijvens & St.-Petrus

BLOEMENPRACHT IN HOMES VIJVENS & SINT-PETRUS

De "bloementapijten" zijn er. Of zijn het de bloemenperkjes? of de bloembakken? Iedereen had meteen een andere naam, maar iedereen straalde bij het zien van zoveel bloemenpracht aan de beide vestigingen van zorgcentrum Vijvens in Huise en Kruishoutem.
Met hulp van velen werd bloemen en kruiden (13 soorten) aangeplant voor de bewoners van beide woonzorgcentra. Geld werd ingezameld van gulle gevers. Twee grote bloembakken werden in elkaar getimmerd met hout aangeboden door lokale bouwbedrijven. Teelaarde en turf werden aangevoerd afgekomstig van de tuin- en dierbedrijven in de buurt. Een ontwerp werd uitgetekend door een inwoner. De gekende Kruisemse tuincentra, kruiden- en bloemenkwekers boden hun waren aan een bijzonder steuntarief aan ons aan. De bestuursleden van Tuinhier zorgden voor de aanplanting van 258 planten. Kruisem Verlicht zorgde als regisseur van deze bijzondere samenwerking voor de organisatie.
We danken dan ook graag alle betrokkenen en wensen de bewoners van Home Vijvens en Sint-Petrus veel genot van deze bloemen- en kruidenpracht.Kom gerust een kijkje nemen. Nog tot het einde van zomer zullen de "bloementapijten" blijven liggen.
De perken zijn onderdeel van de actie "Kruisem Verbloemd" waarmee we alle inwoners willen aanmoedigen om gemeente te "verbloemen". De coronacijfers immers gaan de goede kant op, dat mag in de "bloemetjes" gezet worden.